Sprekers

Janneke van Akere-Hendriks

Janneke van Akere-Hendriks is bijna 20 jaar werkzaam in het speciaal onderwijs. Ze werkte als leerkracht en is de laatste jaren ambulant dienstverlener bij Taalbrug Junior een school voor cluster 2 onderwijs in het zuiden van het land.  Janneke begeleidt leerlingen en leerkrachten in het (S)BO en geeft voorlichtingen over TOS en slechthorendheid. 

Sharon Martens

Sharon Martens is ambulant begeleider voor leerlingen met TOS of Doofblindheid bij Koninklijke Kentalis. Daarnaast is ze voorzitter van het Lerarencollectief.

Hanneke van der Meer

Hanneke van der Meer studeert taalwetenschap aan de VU. Ze heeft een specifieke interesse voor TOS en wil haar kennis van taal en taalstoornissen graag inzetten om leerlingen met taalproblemen te ondersteunen. Momenteel loopt ze stage bij SLO en actualiseert ze de TOS-producten van SLO: de profielschets TOS en de maatwerkaanpassingen TOS.

Joanneke Prenger

Rondes:

Janneke de Waal - Bogers

Janneke de Waal-Bogers, MBA is bestuurslid van de Nederlandse vereniging voor Logopedie en Foniatrie en hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie. Ze geeft trainingen aan professionals in het onderwijs en in de zorg over diagnostiek, behandeling en begeleiding van taalstoornissen bij kinderen. In 2021 verscheen onder haar leiding het boek Taaldiagnostiek bij kinderen.