Na een paar decennia vol van kwalificatie (excellentie) en socialisatie (burgerschap) is in het gesprek over onderwijs recent weer ruimte gekomen om te spreken over persoonsvorming. Wat draagt onderwijs bij aan de ontwikkeling van de 'binnenwereld' van kinderen en jongeren? Hoe kunnen we hen helpen uit te groeien tot zelfbewuste, vrije, gelukkige volwassenen? Wat zijn daarvan de mogelijkheden en ook de grenzen in het onderwijs? En: hebben we nog wel de taal om over zulke kwesties goed te spreken?

Centraal op deze inspiratiemiddag staan bestaande praktijken van persoonsvorming in zowel het primair-, als het voortgezet onderwijs. Met elkaar gaan we het gesprek aan over vormen en varianten daarvan, zoals die op scholen in po en vo recent of ook al langer geleden ontwikkeld zijn. Ook onderzoeken we hoe je vanuit concepten tot praktijken kunt komen, en hoe je dat niet alleen pedagogisch, maar desgewenst ook in de vorm van lesinhouden merkbaar kunt maken in je school. Dat is niet zozeer van belang in verband met het nieuwe inspectiekader, maar de essentie van mooi en goed onderwijs.

De middag richt zich primair op leraren (en school-/teamleiders) die werkzaam zijn in po en vo. Ook voor bestuurders en andere belangstellenden is er echter veel te halen.

Locatie

ICOON Amersfoort

Lovink 6
3825 MP Amersfoort
Nederland

Contactpersoon

Lammie Stoffers

Tarieven

  • Inspiratiebijeenkomst Persoonsvorming: € 40

  • Gratis : € 0

Betaling mogelijk via:

  • iDEAL
  • MasterCard
  • Visa