Zwakke leerlingen krijgen extra aandacht op school, net als hoogbegaafde leerlingen. Maar hoe zit het met leerlingen die zich rustig gedragen en gemotiveerd zijn, maar door een taalachterstand de school verlaten onder hun mogelijke niveau? Deze leerlingen hebben een hoge leerpotentie, maar krijgen niet de uitdaging die ze nodig hebben om die potentie te realiseren. De Brede School Academie (BSA) helpt hen en zorgt dat ze betere kansen krijgen. Dat werkt: de BSA levert al jaren toplezers af.

De BSA is een uitdagend en intensief buitenschools programma voor leerlingen vanaf groep 6 tot en met 8. De leerlingen krijgen twee keer per week extra ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal. Leesplezier, begrijpend lezen, woordenschatuitbreiding en kennis van de wereld staan centraal. En: hoge verwachtingen, zowel van de leerlingen als van de leraren.

Kees Broekhof legt aan de hand van een aantal bouwstenen uit wat de BSA tot een van de meeste succesvolle aanpakken in Nederland maakt om kinderen met taalachterstanden meer kansen te bieden.

Tijd en locatie

    • 90 van 100 plaatsen beschikbaar