Om gelijke kansen te bevorderen wil het leergebied Nederlands leerlingen opleiden tot taalcompetente, taalbewuste en cultuurbewuste burgers die succesvol kunnen deelnemen aan een geletterde, meertalige en pluriforme samenleving.

Deze tekst zou zomaar in de nieuwe karakteristiek van de geactualiseerde kerndoelen kunnen komen te staan. Maar wat betekent dat voor ons, als leraar, als taalcoördinator, als taalexpert? Hoe kunnen wij het taalonderwijs zo vorm geven dat het kansen biedt voor alle leerlingen? Daar proberen we tijdens deze netwerkdag meer inzicht in te krijgen. Kansengelijkheid creeer je niet alleen door een betekenisvolle en rijke taalles, maar draagt daar wel aan bij. We gaan samen op zoek naar de elementen die helpen om gelijke kansen te bevorderen. 

Naast het reguliere programma hebben we deze keer ook een alternatief middagprogramma waarin je kunt meedenken en -praten over de conceptkerndoelen. Dit middagprogramma start na de lunch en vindt dus plaats tijdens de plenaire lezing en de 2e keuzesessie. 

Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht
030-2927700

Contactpersoon

Lucy Besseler

Tarieven

  • Inschrijvingskosten: € 75

Betaling mogelijk via:

  • iDEAL
  • MasterCard
  • Visa