Sprekers

Annemiek Neefjes

Annemiek Neefjes is oprichter en directeur van Stichting De Schoolschrijver. Ze studeerde Nederlandse Letterkunde en werkte o.a. bij het weekblad Vrij Nederland, waar ze over boeken schreef, schrijvers interviewde en reportages maakte. Sinds de oprichting in 2010 is het haar missie om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen taalsterk te maken met de programma’s van De Schoolschrijver.

De Schoolschrijver

Leonie Poortman

Leonie Poortman is onderwijsadviseur Educatieve Diensten IJsselgroep. Ze adviseert onderwijsinstellingen en gemeenten op het gebied van visie op onderwijs (stip op de horizon), taal-/ lezen, meer-/ hoogbegaafdheid, talentontwikkeling en sport om het best denkbare onderwijs op deze gebieden mogelijk te maken. 

IJsselgroep

Ruben Prins

Ruben Prins is kinderboekenschrijver en Schoolschrijver. In 2005 werd zijn eerste boek, Onder het donkere water, gepubliceerd bij uitgever Leopold. Ruben schrijft verhalen voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen tot jongvolwassenen. Op dit moment heeft hij 28 titels op zijn naam staan. Als Schoolschrijver maakt hij leerlingen van groep 3 t/m 8 enthousiast voor boeken en verhalen schrijven.

Linda Vaessen

Linda Vaessen is enthousiaste juf van groep 3 op een basisschool in Zuid-Limburg. Binnen haar schoolbestuur Innovo is zij tevens werkzaam als taal- en leesspecialist. In die hoedanigheid traint en coacht ze sinds 2017 collega's van diverse scholen in de aanpak 'Door lezen de wereld ontmoeten'.

Karin Versloot

Karin Versloot is als onderwijsadviseur taal/-lezen werkzaam bij Expertis.

Expertis