Hoe kunnen we het leesonderwijs aan leerlingen van 12-15 jaar in het voortgezet onderwijs (met name vmbo) verbeteren, bij het vak Nederlands maar ook in andere leergebieden?

Op donderdag 26 november van 14 tot 17 uur, organiseren de werkgroep Onderzoek en Didactiek Nederlands (Levende Talen) en SLO het interactieve webinar ‘Na PISA de lente’. Wetenschappers, docenten en lerarenopleiders gaan in op sleutelcomponenten van effectief leesonderwijs en succesvol lezen in andere vakken. Sprekers zijn onder andere: Prof. Anna Bosman, Prof. Paul van den Broek, Dr. Joyce Gubbels, Prof. Ted Sanders en Prof. Eliane Segers.

De plenaire lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Voor de interactieve sessies krijgen docenten uit het voortgezet onderwijs en lerarenopleiders voorrang.

Het webinar is bovendien de opmaat voor een tweejarig project waarin we in een consortium van docenten Nederlands, docenten van andere vakken, lerarenopleiders en wetenschappers onderwijsmaterialen en leerplannen gaan ontwikkelen om het leesonderwijs te verbeteren.

Na Pisa de lente is een initiatief van de Werkgroep Onderzoek en Didactiek Nederlands van de vereniging van Levende Talen Nederlands, wordt uitgevoerd in samenwerking met SLO en gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Deelname is gratis.
 

Locatie

Online, via Teams

Contactpersoon

Lammie Stoffers

Tarieven

  • Gratis deelname: € 0

Betaling mogelijk via:

  • iDEAL
  • MasterCard
  • Visa

Mede mogelijk gemaakt door