Er is een grote kans dat online lesgeven een belangrijk onderdeel zal blijven van ons onderwijs en we meer blended learning gaan gebruiken sinds de corona crisis. Om tijdens het online lesgeven zicht te krijgen en te houden op het leren van leerlingen, gebruiken docenten (nog meer) formatief evalueren. Formatief evalueren in onderwijs op afstand werkt echter anders dan in de klas, kent struikelblokken, maar ook mooie kansen. We hebben daarom docenten uit de leernetwerken formatief evalueren via vragenlijsten, webinars en interviews gevraagd hoe zij formatief evalueren inzetten in hun online onderwijs en hoe hierbij de FE-cyclus behulpzaam kan zijn.

In deze workshop laat ik zien op welke manieren docenten de vijf fasen van de FE-cyclus vormgegeven in online onderwijs en bekijken we hoe dit anders is dan in fysieke lessen. De positieve bevindingen, uitdagingen en geleerde lessen worden met je gedeeld. Daarnaast gaan we op een interactieve manier online aan de slag om met elkaar uit te kunnen wisselen. Deze geleerde lessen en nieuwe vormen van online formatief evalueren kan je zelf ook toepassen in jouw online lesgeven.

Al nieuwsgierig geworden? Kijk op onze padlet (link aan koppelen: https://padlet.com/fe_leernetwerk/kufp1p1lg6hmsci8) en lees onze blogs, deel 1 (link aan koppelen: https://www.vernieuwenderwijs.nl/formatief-evalueren-in-online-onderwijs-deel1/) en deel 2 (link aan koppelen: https://www.vernieuwenderwijs.nl/formatief-evalueren-in-online-onderwijs-geleerde-lessen-deel-2/), waar wij al een aantal tips en geleerde lessen delen!

Media & Downloads

Tijd en locatie

    • 56 van 100 plaatsen beschikbaar