Tijdens deze ronde wordt de workshop "Doorlopende leerlijn onderbouw-bovenbouw" zeker aangeboden en de workshop "Doorlopende leerlijn naar vervolgonderwijs" alleen bij voldoende belangstelling.

Sessies

Doorlopende leerlijn naar het vervolgonderwijs

Deze werkgroep vindt plaats van 16.30 - 17.30 uur en bij voldoende belangstelling ook van 15.00 - 16.00 uur

Wat hebben onze leerlingen nodig voor succes in het vervolgonderwijs? Dat kan een beroepsopleiding in het mbo zijn, maar ook havo 4. Zijn de zeven competenties uit het examenprogramma genoeg?
Wat zeggen die opleidingen er eigenlijk zelf over? Hebben we daar een beeld van? Hoe zouden we dat kunnen inventariseren? Wat voor vragen zouden we dan stellen?
En dat met het oog op de vraag wat T&T daarin kan bijdragen en hoe dan. Heeft dat consequenties voor het examenprogramma of voor onze opdrachten?

Voorbereidingstijd: ± 1 uur (huiswerkopdracht krijg je in week 20).

Sprekers

  • Herman Schalk

Doorlopende leerlijn onderbouw-bovenbouw

Deze werkgroep vindt plaats van 15.00 – 16.00 u. en bij voldoende belangstelling ook van 16.30 – 17.30 u.

Hoe ziet jouw ideale T&T instromer eruit als deze de 3e klas binnenkomt?

Geen enkele school, geen enkele leerling is hetzelfde. Dat zie je ook bij de doorstroom van basisschool naar voortgezet onderwijs. Maar wat vinden T&T docenten wat leerlingen moeten kunnen en kennen als zij starten in de 3e klas? Wellicht is het interessant om eens te kijken naar leerlijnen waarbij er al T&T-achtig gewerkt wordt in de onderbouw en waarbij dat niet het geval is. Doel is om te inventariseren welke bagage leerlingen moeten hebben en hiermee te kijken waar zij deze kunnen verkrijgen in de onderbouw.

Voorbereidingstijd: ± 1 uur (huiswerkopdracht krijg je in week 20)

Sprekers

  • Monja Lize Antens