Tijdens deze ronde wordt de workshop "Examenprogramma" zeker aangeboden en de workshop "Lokaalinrichting" alleen bij voldoende belangstelling.

Sessies

Examenprogramma

Deze werkgroep vindt plaats van 09.00 - 10.00 uur en bij voldoende belangstelling ook van 10.30 - 11.30 uur

Tijdens deze werksessie bespreken we een eerste versie van een nieuw concept-examenprogramma T&T. Vaardigheden en competenties zijn goed vertegenwoordigd in het huidige concept examenprogramma, maar deel C (kennis) heeft weinig duidelijke inhoud. Een eerste inventarisatie op technologie geeft aan dat er interessante onderdelen zijn die T&T kunnen versterken. Ook is eerder gegeven commentaar vanuit pilotscholen en begeleidingscommissie verwerkt. Hierover willen we met jullie in gesprek met als doel input uit de pilotscholen te krijgen.

Voorbereidingstijd: ± 1 uur (huiswerkopdracht krijg je in week 20)

Sprekers

  • Monja Lize Antens

Lokaalinrichting

Deze werkgroep vindt plaats van 10.30 - 11.30 uur en bij voldoende belangstelling ook van 9.00 - 10.00 uur

Wat is er nodig als werkomgeving om T&T goed te kunnen geven? Scholen verschillen in hun mogelijkheden voor lokaalinrichting. Als we advieslijstjes zouden moeten maken van benodigdheden, zou dat bijvoorbeeld in drie varianten kunnen: basaal, uitgebreid en iets ertussen in.
We hebben die exercitie gedaan en aan de hand van een huiswerkopdracht zullen deze lijstjes kritisch doorgespit worden tijdens deze sessie. Met de hoop dat we ze in de handreiking kunnen publiceren.

Voorbereidingstijd: ± 1 uur (huiswerkopdracht krijg je in week 20)

Sprekers

  • Herman Schalk