Een dag vol lezingen en workshops rondom actuele inzichten uit het taalonderwijs, vanuit wetenschap, beleid en praktijk. Speciaal voor taalcoördinatoren en taalspecialisten in het po, maar iedereen geïnteresseerd in het taalonderwijs op de basisschool is welkom. Het programma is weer breed en inspirerend!

Spannend is de presentatie van de resultaten van de peiling Mondelinge Taalvaardigheid. In de peiling die vorig jaar plaats vond is vastgeteld hoe de ‘staat van het onderwijs’ is als het gaat om mondelinge taalvaardigheid. Door leerlingen uit groep 8 van een groot aantal Nederlandse basisscholen te toetsen en scholen te bevragen over het onderwijsaanbod en de didactische praktijk, is een breed beeld ontstaan van het niveau van mondelinge taalvaardigheid van leerlingen, de aandacht die er op de scholen aan mondelinge taalvaardigheid wordt besteed en de mogelijke overige factoren die daarop van invloed zijn.

Gerelateerd hieraan is de presentatie van het onderzoek dat gebruikt wordt in de voorbereidling van de peiling in 2020 naar de vaardigheid (begrijpend) lezen. Thoni Houtveen vertelt over de resultaten van de review studie die zij ter voorbereiding op deze peiling samen met Roel van Steensel uitvoerde. Wat is er bekend over factoren die van invloed zijn op goed leesonderwijs?

Kosten voor deze dag zijn €90,- pp. De dag vindt plaats in Congrescentrum Domstad.
Schrijf u in via de knop 'Aanmelden'. Let op: bij uw inschrijving moet u meteen betalen. Pas na de betaling is uw inschrijving compleet. Kort voor de netwerkdag ontvangt u van ons nog een bevestiging van uw aanmelding.

Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht
030 - 2927700

Contactpersoon

Lucy Besseler

Tarieven

  • Landelijke netwerkdag taalcoordinatoren 28-3-19: € 90

Betaling mogelijk via:

  • iDEAL
  • MasterCard
  • Visa