In deze workshop is het woord aan maar liefst drie scholen.
Elke school laat in een kort verhaal zien hoe er in de school gewerkt wordt met 21e-eeuwse vaardigheden. Vervolgens gaat u aan de slag met een opdracht van één van de drie scholen. Daarnaast kunt u natuurlijk vragen stellen en uw eigen ervaringen met 21e-eeuwse vaardigheden delen met de workshopdeelnemers

Nancy Lussing en Bas Smies vertellen hoe op het Bataafs Lyceum Hengelo gewerkt wordt aan vaardigheden, zowel in de Masterclass als op het havo. In het kader van het leerlab 21e eeuwse vaardigheden is in de Masterclass een monitoringssysteem voor vaardigheden ontwikkeld: Comprendo-BL. Nancy, Bas en leerlingen van de Masterclass laten zien hoe het werken met rubrics en een digitaal portfolio (in ontwikkeling) bij kan dragen om leerlingen meer eigenaar te laten worden van het leerproces.

Sandra Kerkhof en collega vertellen hoe op het Atlascollege, locatie Copernicus in Hoorn wordt gewerkt aan verschillende 21e-eeuwse vaardigheden bij alle vakken.

Nick Leeuwenburg en Jan Valk van het Comenius Lyceum Capelle vertellen over het doceren en integreren van 21e-eeuwse vaardigheden binnen het huidige onderwijs. Hierbij wordt zowel gesproken over hun ervaringen met het ontwikkelen en doceren van deze vaardigheden in het vak Tech+ alsmede de wijze waarop docenten binnen hun eigen vakgebied hiervan gebruik kunnen maken.

Tijd en locatie

    • vol