Sprekers

Stephanie Kastelein

Stephanie Kastelein is curriculumontwikkelaar gespecialiseerd onderwijs en praktijkonderwijs. Voorheen was zij negen jaar leraar in het gespecialiseerd onderwijs (so cluster 4 en sbo) en het praktijkonderwijs.

Stephanie vindt het leuk om interessante onderwijsgesprekken te voeren met diverse mensen. Verder is het voor haar de uitdaging om theorie aan praktijk te koppelen. Dit is volgens haar nodig om echt inhoudelijk aan te kunnen sluiten bij wat er speelt in de scholen. Binnen SLO houdt ze zich vooral bezig met het SLO Netwerk Gespecialiseerd Onderwijs, de actualisatie van de kerndoelen en ontwikkelingen in het onderwijsveld.

Annette van der Laan

Annette van der Laan werkt bij de afdeling primair onderwijs, als curriculumontwikkelaar voor gespecialiseerd onderwijs en voor burgerschap. Ze heeft veel werk verricht voor de ontwikkeling van kerndoelen gespecialiseerd onderwijs en de Leerroutes Passende Perspectieven taal en rekenen. De laatste jaren is ze ook betrokken bij burgerschap in het primair onderwijs.

Eveline Otter

Eveline Otter is werkzaam bij de afdeling primair onderwijs als curriculumontwikkelaar voor zowel het  gespecialiseerd onderwijs als het primair onderwijs.

Voorheen was zij werkzaam als leerkracht en als leidinggevende in het primair onderwijs. Binnen SLO houdt ze zich vooral bezig met de actualisatie van de kerndoelen.

Liesbeth Pennewaard

Liesbeth Pennewaard is curriculumontwikkelaar voor het vo. Inhoudelijk staan maatwerkroutes, de leerplanscan, leerdoelenkaarten, de moderne vreemde talen en ICT regelmatig op haar agenda.

Zo is zij als onderwijskundige betrokken bij versneld/verrijkt vwo, talentontwikkeling in het vmbo en houdt zij zich bezig met professionalisering van opleidingsteams rond leerplanontwikkeling.

Met betrekking tot de moderne vreemde talen werkt ze mee aan 10-14 onderwijs, de actualisatie van examenprogramma's en ondersteunt ze scholen bij maatwerkroutes zoals Engels afsluiten op een hoger niveau en het ontwikkelen van gespreks- en schrijfportfolio's als schoolexamen.

Iris Verburgen

Iris Verbruggen werkt als curriculumontwikkelaar bij de afdeling primair onderwijs. Zij houdt zich onder andere bezig met curriculumontwikkeling voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften en het vak rekenen/wiskunde via het programma Basisvaardigheden. Daarnaast is toetsing als onderdeel van het curriculum een thema in haar werkzaamheden.

Iris is opgeleid als orthopedagoog en onderwijskundige en werkte voorheen aan de ontwikkeling van toetsproducten voor het primair en speciaal (basis)onderwijs bij Cito.