Deze masterclass wordt verzorgd door Martin Klein Tank en Gäby van der Linde.

De basis voor het werken aan digitale geletterdheid
Kinderen groeien op in een wereld waarin het beeldscherm steeds meer domineert. Ook op jonge leeftijd vraagt dit om digitale vaardigheden, maar wat betekent dit voor de voor- en vroegschoolse educatie en wat betekent dit voor pm-ers en leerkrachten?
Tijdens deze masterclass stappen we in de (digitale) wereld van het jonge kind. We gaan in op het belang van mediaopvoeding vanaf de geboorte (thuis) tot de eerste jaren van het basisonderwijs en de rol van de professional bij het werken aan de verschillende aspecten van digitale geletterdheid. De centrale vraag daarbij is: Hoe kunnen we professionals op de werkvloer ondersteunen als het gaat om jonge kinderen en digitale media?
Als adviseur jonge kind kun je pm-ers/leerkrachten ondersteunen bij het nadenken over gezond mediagebruik met jonge kinderen, hun zoektocht naar balans en hun eigen rol daarbij.  De focus ligt dus vooral op de rol van de pm-ers/leerkrachten. Wat kan hij of zij concreet doen om een goede basis te creëren? Het gaat dus niet om lesjes in informatievaardigheden of computational thinking, maar om het groeiend besef dat analoge en digitale geletterdheid steeds meer hand in hand gaan en dat hiervoor in het werken met jonge kinderen een belangrijke basis wordt gelegd.

Wat komt aan bod:

  • Een duik in de huidige (digitale) wereld: in welke wereld groeien kinderen van nu op?
  • Digitale geletterdheid in relatie tot het jonge kind: wat betekent dat?
  • Verrijken van het aanbod met verschillende media
  • Verankering van het gebruik van digitale en analoge media in de werkwijze van professionals

Kosten: Masterclass 1 € 80,00 p.p. (inclusief materialen en lunch)

De dag vindt plaats bij SLO te Amersfoort.

NB: Alle deelnemers aan deze masterclass krijgen aansluitend een lunch aangeboden.

Schrijf u in via de knop [Aanmelden]. Let op: Bij uw inschrijving moet u direct betalen! Pas na de betaling is uw inschrijving compleet.

Indien de masterclass vol zit, is er wel de mogelijkheid om op de wachtlijst te komen. Dan kun je een mail sturen naar: l.besseler@slo.nl.

Locatie

SLO Amersfoort (kantoor)

Stationsplein 15
3818 LE Amersfoort
Nederland

Contactpersoon

Lucy Besseler

Tarieven

  • Inschrijvingskosten: € 80

Betaling mogelijk via:

  • iDEAL
  • MasterCard
  • Visa