Deze masterclass wordt verzorgd door Aafke Bouwman en Margreeth Mulder.

In peutergroepen en onderbouwgroepen is thematisch werken al jarenlang een gangbare werkwijze. Werken met een thema wordt thematiseren als de aanpak en uitvoering van onderwerpen uit het thema een gezamenlijk, actief en dynamisch samenspel tussen de professional en de kinderen is. De professional heeft de regie en kinderen hebben inbreng in de activiteiten, hoeken en spelverhalen.

Thematiseren is ook beredeneerd werken met een themaplanning, met een gevarieerd onderwijsaanbod van betekenisvolle activiteiten, die met elkaar samenhangen en gekoppeld zijn aan doelen.  

Een adviseur jonge kind ondersteunt de professionals bij de aanpak thematiseren, zoals de 5 fasen van een thema en het samenstellen van een doelmatige werkbare themaplanning. 

Wat komt aan bod:

  • Thematiseren van een thema in 5 fasen: van de themakeuze naar de evaluatie.
  • Een doelmatige themaplanning waarin doelen, inhouden, activiteiten, kansen voor spel, differentiatie en observatie zijn opgenomen. 

Kosten: Masterclass 1 € 80,00 p.p. (inclusief materialen en lunch)

De dag vindt plaats bij SLO te Amersfoort.

NB: Alle deelnemers aan deze masterclass krijgen voorafgaand een lunch aangeboden.

Schrijf u in via de knop [Aanmelden]. Let op: Bij uw inschrijving moet u direct betalen! Pas na de betaling is uw inschrijving compleet.

Indien de masterclass vol zit, is er wel de mogelijkheid om op de wachtlijst te komen. Dan kun je een mail sturen naar: l.besseler@slo.nl.

Locatie

SLO Amersfoort (kantoor)

Stationsplein 15
3818 LE Amersfoort
Nederland

Contactpersoon

Lucy Besseler

Tarieven

  • Inschrijvingskosten: € 80

Betaling mogelijk via:

  • iDEAL
  • MasterCard
  • Visa