“Nog te veel leerlingen komen van school zonder goed te kunnen lezen, schrijven en rekenen of mee te doen in de samenleving. Dat moet beter, want leerlingen hebben die basis nodig in de rest van hun leven en leraren verdienen het om duidelijke focus aan te kunnen brengen in hun werk,” aldus de overheid. Minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) komt om die reden met een masterplan voor de basisvaardigheden taal/Nederlands, rekenen-wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid in het primair en voortgezet onderwijs.

Ben jij benieuwd welke stappen je nu al kunt nemen om de basisvaardigheden taal in jouw school te versterken? En wil je weten waar je rekening mee moet houden? In deze werksessie gaan we dieper in op wat precies de basisvaardigheden van taal zijn, waar de problemen zitten en hoe we de basisvaardigheden kunnen versterken.

Curriculumontwikkelaars Inge Jansen (vo) en Anne-Christien Tammes (po) buigen zich vanuit SLO al enige tijd over deze vragen. Aan de hand van infographics met definitie, probleemanalyse en adviezen ter versterking van de basisvaardigheden gaan Anne-Christien Tammes en Jantien Dhont graag met jullie het gesprek aan.

Anne-Christien Tammes is curriculumontwikkelaar/taalexpert primair onderwijs en lid van het kernteam Programma Basisvaardigheden bij SLO  
Jantien Dhont is curriculumontwikkelaar/taalexpert primair onderwijs

Tijd en locatie

    • vol