Maatschappijleer staat aan de vooravond van de actualisatie van de examenprogramma’s vmbo, havo en vwo. Dit webevent besteedt aandacht aan maatschappelijke uitdagingen als afnemende democratische waarden, ongelijkheid tussen beroepsonderwijs en havo/vwo, de gewenste kennis en ervaring op het gebied van burgerschap en kansengelijkheid. En aan onderwerpen als samenhang, doorlopende leerlijn, nieuwe inhouden, toetsing en burgerschap.

Samira Boutchibti, Laurence Guérin en Hessel Nieuwelink verwoorden hun visie op een aantal van deze uitdagingen. Hun statements worden bediscussieerd door presentator Cor Ottens en zijn gesprekspartners. Aan tafel zitten de leraren Mariëlle Kanters en Rianne Zuurmond-Geelhoed, schoolleider Wouter Middendorp, opleider Lars van der Bruggen en Martijn Blom, bestuurslid van de vakvereniging NVLM. Iris Schijdens van het LAKS voorziet als tafeldame de onderwerpen van gezouten en ongezouten commentaar. Han Noordink en Luuk Kampman, de curriculumexperts die vanuit SLO betrokken zijn bij de actualisatie, reflecteren op de betekenis van deze uitdagingen voor het aanstaande traject.

Een vakvernieuwingscommissie met leraren, lerarenopleiders, curriculumexperts en procesregisseur Ike Overdiep staat in de startblokken om de actualisatie van de examenprogramma’s maatschappijleer aan te pakken. Dit webevent laat zien wat er gaat gebeuren, hoe dat gaat gebeuren en vooral waarom deze actualisatie zo nodig is! 

Wil je het webinar live volgen? Meld je dan aan via de button Aanmelden boven aan deze pagina.

Locatie

Online (via Teams)

Contactpersoon

Lucy Besseler

Tarieven

  • gratis: € 0

Betaling mogelijk via:

  • iDEAL
  • MasterCard
  • Visa