Coöperatief spel leidt tot een positieve sfeer in de groep en laat de zelfwaardering en het welbevinden groeien. Specifiek aan coöperatieve spellen is dat er mét elkaar in plaats van tegen elkaar wordt gespeeld. Samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken staat centraal! Kinderen leren overleggen, naar elkaar luisteren, strategisch denken en samen beslissingen nemen. Ze ervaren dat ze wederzijds afhankelijk en met elkaar verbonden zijn. In deze workshop leer je coöperatieve groepsspellen met en zonder materialen en je krijgt zicht op welke spelvormen wat voor effect hebben. De workshop is praktisch en geeft spelvormen en ideeën om direct in de praktijk mee aan de slag te gaan om via spel welbevinden te stimuleren. Na de workshop ontvang je per email gratis een reader met alle spelvormen.

Anne Mijke van Harten is oprichter en eigenaar van Earth Games. Geschoold als sociaal pedagogisch hulpverlener, spelbegeleidster en hartfocustrainer 'leren met hoofd, hart en handen', selecteert en ontwikkelt Anne Mijke sinds 2003 spelmaterialen met een positieve invloed op gedrag en ontwikkeling. Anne Mijke is gespecialiseerd in coöperatief spel en is spelontwikkelaar.

Tijd en locatie

    • 22 van 30 plaatsen beschikbaar
  • Anne Mijke van Harten

    Anne Mijke van Harten is oprichter en eigenaar van Earth Games. Geschoold als sociaal pedagogisch hulpverlener, spelbegeleidster en hartfocustrainer 'leren met hoofd, hart en handen', selecteert en ontwikkelt Anne Mijke sinds 2003 spelmaterialen met een p