Sessies

Masterclass 'Doelgericht werken aan vaardigheden in po en vo'

Tijdens deze drie uur durende masterclass gaan we samen aan de slag. We verkennen hoe we via stimulerend signaleren samen met de leerlingen doelen kunnen stellen over vaardigheden die zij verder willen ontwikkelen. Het gaat dus vooral ook over in gesprek zijn met de leerling. Er komen diverse tools aan bod waaronder doelenposters, doelenkaartjes, gespreksplaten, waaiers, online modules enzovoort. We zullen deze materialen ook uitdelen zodat je ze daarna in de eigen praktijk als je wilt meteen kunt inzetten. Doe je mee?

Sprekers

  • Nora Steenbergen-Penterman

Masterclass 'Executieve functies in het po en vo'

Uit onderzoek blijkt dat het wel of niet hebben van goed ontwikkelde executieve vaardigheden meer invloed heeft op schoolsucces dan intelligentie. Niet alle leerlingen ontwikkelen goede executieve vaardigheden. Dit kan henzelf ook hinderen in hun motivatie voor school. SLO heeft materialen ontwikkeld rond de exectieve vaardigheden vanuit het project Versneld en Verrijkt VWO gericht op de bovenbouw van het po en de onderbouw van het VO. Met deze materialen kan een leraar, mentor of coach zijn leerlingen helpen om te ontdekken aan welke executieve vaardigheden zij willen werken. De materialen kunnen zowel individueel, als in de klas gebruikt worden. Tijdens de workshop gaan de deelnemers de materialen ervaren en leren ze deze te gebruiken in de klas. De materialen die tijdens de workshop aan bod komen zijn de kleedjes, de kaartjes en het analyse instrument. Daarnaast komt het werken met spellen aan bod. 

Sprekers

  • Hanna Beuling
  • Hanna Beuling

    SLO
    Hanna Beuling is ECHA-specialist en als curriculumontwikkelaar werkzaam bij SLO, voornamelijk bij het onderdeel "Hoogbegaafdheid en talentontwikkeling". Zij heeft ervaring in het basisonderwijs en in het voortgezet onderwijs.
  • Nora Steenbergen-Penterman

    SLO
    Nora Steenbergen-PentermanĀ is projectleider van het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO). Daarnaast is zij ECHA-specialist in Gifted Education, onderwijskundige, leraresĀ en senior leerplanontwikkelaar.