De moderne vreemde talen staan aan de vooravond van de actualisatie van de examenprogramma’s vmbo, havo en vwo. Dit webevent besteedt aandacht aan maatschappelijke uitdagingen als toegenomen mobiliteit, cultuurreflectie, meertaligheid en kansengelijkheid. Maar ook samenhang, doorlopende leerlijnen, interculturele competenties, taalbewustzijn en het Europees Referentiekader komen aan bod. 

Rick de Graaff, Alessandra Corda en Doris Abitzsch verwoorden hun visie op het belang van talen in het licht van deze uitdagingen. Hun statements worden bediscussieerd door presentator Cor Ottens en zijn gesprekspartners. Aan tafel zitten leraar Engels Annelies de Mol, leraar Frans Diana Zuidema, vakexpert Chinees Claire Smulders, een rector van een middelbare school en voorzitter van de vakvereniging Levende Talen Anne Kerkhoff. Een vertegenwoordiger van het LAKS voorziet de onderwerpen van gezouten en ongezouten commentaar. Marjon Tamminga en Daniela Fasoglio, betrokken bij de actualisatie als curriculumexperts van SLO, reflecteren op de betekenis van deze uitdagingen voor het aanstaande traject.

Een vakvernieuwingscommissie met leraren, lerarenopleiders en curriculumexperts en procesregisseur Jelle Kaldewaij staan in de startblokken om de actualisatie van de examenprogramma’s moderne vreemde talen aan te pakken. Dit webevent laat zien wat er gaat gebeuren, hoe dat gaat gebeuren en vooral waarom deze actualisatie zo nodig is! 

Wil je het webinar live volgen? Meld je dan aan via de button Aanmelden.

Locatie

Online (via Teams)

Contactpersoon

Lucy Besseler

Tarieven

  • Inschrijvingskosten: € 0

Betaling mogelijk via:

  • iDEAL
  • MasterCard
  • Visa