Sprekers

Ada van Dalen

Ada van Dalen is adviseur, docent en onderzoeker met specialisme meertaligheid en Nieuwkomers bij het Marnix Onderwijscentrum. Ze focust op taalontwikkeld lesgeven in alle vakken, dat zowel het leren als de taalvaardigheid voor alle leerlingen, maar zeker voor meertalige leerlingen, ondersteunt.

Ria Goedhardt

Ria Goedhardt is werkzaam als docent bij Hogeschool Utrecht in het Educatieve Domein. Haar focus ligt op het opleiden en ondersteunen van leraren in het onderwijs aan nieuwkomers. In haar onderzoek richt zij zich op educatief partnerschap in een meertalige context.

Maaike Hajer

Maaike Hajer is per 1 januari 2022 emeritus lector Meertaligheid en Onderwijs aan de HU en hoogleraar aan de Universiteit Malmö. Ze leidde onderzoek rond de vraag hoe leraren via opleiding en professionalisering vakspecifieke taalvaardigheid in hun didactiek leren integreren, ter bevordering van inclusief onderwijs in meertalige contexten.

Jonneke Prins

Jonneke Prins was tijdens haar werkzame leven docent anderstalige volwassenen met verschillende profielen: laaggeletterden, laagopgeleiden en middenopgeleiden.

Maaike Pulles

Maaike Pulles werkt als onderzoeker bij het Lectoraat Meertaligheid & Geletterdheid aan NHL Stenden Hogeschool en is betrokken bij onderzoeks- en ontwikkelprojecten op het gebied van interactie in de klas, geletterdheidsontwikkeling en observatie-instrumenten mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid.

Saskia Versloot

Saskia Versloot is onderwijsadviseur bij de IJsselgroep en ondersteunt leerkrachten en docenten bij het realiseren van goed onderwijs binnen de realiteit van alledag, ook voor anderstalige leerlingen in je klas.