Sessies

Leesplezier: Lezen was nog nooit zo leuk

Wil jij leerlingen helpen met het ontwikkelen van hun leessmaak en leren hoe je ze heel divers boeken aanbiedt? Wil je begrijpend lezen eens op een andere, leuke manier aanpakken? Door middel van bijvoorbeeld een raadsel, een spel of een quiz? Neem dan deel aan de sessie: Lezen was nog nooit zo leuk.

Samen met auteur en Schoolschrijver Li Lefébure ga je aan de slag met een aantal praktijkoefeningen. Je zult ervaren dat je op een hele leuke manier met leesbevordering aan de slag kunt om vervolgens het leesvirus, de missie van Li, landelijk te gaan verspreiden.

Lezen was nog nooit zo leuk! Echt waar.  

Sprekers

  • Li Lef├ębure

Schrijfplezier: De grote Woesj

Schrijven brengt mensen meteen bij zichzelf en daardoor ook bij elkaar. Inzetten op creatief schrijven geeft energie én gespreksstof, zeker in de klas! In deze workshop ga je dat zelf ervaren, zodat je inspiratie op doet voor het werken rondom creatief schrijven met je groep. Leraren die met deze ideeën aan de slag gaan zullen het het schrijfplezier van kinderen tot bloei  zien komen. Ook de kinderen die anders vastlopen of alleen naar het papier staren, zullen ontdekken dat schrijven net zo makkelijk en leuk kan zijn als praten!

Sprekers

  • Heleen Bosma

Spreekplezier: Radiorakkers/podcast

Je stem als instrument heeft een enorme impact op de ontwikkeling van (mondelinge) taalvaardigheid en het empathisch vermogen van de leerling. Het luisteren en maken van radio en podcasts motiveert bij het leren en krijgt op steeds meer scholen een plek in het curriculum. Bovendien is de inzet van audio met een beredeneerd aanbod een belangrijke, ontbrekende schakel in het onderwijs.

Sprekers

  • Tjeerd van den Elsen