Wat doen jullie op school aan digitale geletterdheid?
Digitale geletterdheid is een actueel onderwerp in het onderwijs en bij SLO. In de bijeenkomst van het Netwerk Speciaal Onderwijs op 9 november bieden we twee sessies in dit thema aan en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen.
In de eerste sessie gaan Jos Spronk en Iris Verbruggen in op de vraag welke inhouden digitale geletterdheid omvat en welke ontwikkelingen er gaande zijn. We bieden de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Zo krijgen we met elkaar meer zicht op de behoeftes vanuit (v)s(b)o-scholen om een volgende stap te zetten met digitale geletterdheid.
In de tweede sessie delen Marc van Zanten en Stanja Oldengarm hun ervaringen over rekenlessen over het project ‘Klopt dit wel? Reken-wiskundige factchecking in het basisonderwijs’.
In dit project zijn activiteiten ontwikkeld om kritisch wiskundig denken te stimuleren, al in het basisonderwijs. Kritisch zijn ten aanzien van informatie(bronnen) is ook een van de onderdelen van digitale geletterdheid. Er zijn materialen gemaakt voor groep 3 tot en met 8 die zijn uitgeprobeerd op diverse basisscholen en op een paar scholen voor speciaal (basis)onderwijs. We delen deze praktijkervaringen met jullie en gaan in gesprek over de (on)mogelijkheden van de materialen voor jullie doelgroep.