Het eerste half uur van deze 

Sessies

Dienstverlening & Producten

Beste PGP-DP collega’s, 

Op 12 oktober 2021 ontmoeten we elkaar in Bunnik. Die dag delen we de eerste ervaringen met het praktijkgerichte programma D&P en staan stil bij de successen. Fijn dat we op die dag elkaar kunnen zien en van elkaar kunnen leren. Wat gaan we in ieder geval doen?
We vragen jullie per school één foto op A4-formaat mee te nemen van een betekenisvolle situatie uit de eigen lespraktijk (denk aan (overleg) team, actieve leerlingen, uitdagende leeromgeving, realistische activiteit, interessant eindproduct). Deze foto gebruiken we in de kennismakingsronde met elkaar. Daarnaast willen we aan de slag met de kwaliteit van de opdrachten. Neem een opdracht mee (digitaal en op papier) waar je mee gestart bent, of één die je aan het ontwikkelen bent. We gaan deze aan de hand van de uitgangspunten van een aantal uitgangspunten in kleine groepen bespreken.

We kijken uit naar 12 oktober!

Groet, 

Viola & Marloes 

Economie & Ondernemen

Beste PGP-E&O collega’s, 

 

Op 12 oktober 2021 gaan we elkaar ontmoeten in Bunnik. Fijn dat we op die dag successen kunnen delen, van elkaar kunnen leren om weer een stapje verder te komen in de pilot. We horen die dag ook graag van onze 19 pilotscholen E&O hoe we jullie het beste kunnen ondersteunen.  

 

We zien uit naar jullie komst. 

 

Hartelijke groeten, 

 

Liesbeth en Rob 

Informatietechnologie

Beste PGP-IT collega’s, 

Op 12 oktober zien we elkaar eindelijk live in Bunnik! We hebben een programma samengesteld op basis van signalen van jullie. Dat betekent dat we aan de slag gaan met “collegiale visitaties”. Zorg ervoor dat je een pitch voorbereidt van maximaal 1 minuut waarbij je duidelijk maakt wat de bezoekende scholen bij jullie op school kunnen ervaren. Op basis van een voorbeeld laten we zien hoe je een doelgerichte collegiale visitatie kunt opzetten zodat jullie aan de slag kunnen gaan waarbij er voor alle partijen iets te winnen valt. 

Daarnaast gaan we door met het “samen ontwikkelen van een neus voor kwaliteit” als het gaat om levensechte opdrachten. We zullen twee scholen vragen een pitch voor te bereiden van een levensechte opdracht en gaan die door middel van een instructie voorzien van feedback voor zowel de gever van de pitch als voor jezelf om kwalitatief betere levensechte opdrachten te ontwikkelen. 

We zien uit naar jullie komst. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Bas & Victor 

Schoolleiders ochtendprogramma: voortgangsrapportage voor schoolleiders

Pilotscholen die in schooljaar 2021/2022 beginnen met het praktijkgericht programma met leerlingen, moeten vóór 1 december 2021 een voortgangsrapportage inleveren. Deze voortgangsrapportage bestaat uit een algemene samenvatting van de afgelopen periode, een uitwerking van het activiteitenplan en de bijbehorende begroting voor de resterende subsidieperiode. Tijdens deze sessie zal Dorin Bolkesteijn van DUS-I uitleg geven over de verschillende onderdelen van het format en is er volop ruimte voor vragen. Ter voorbereiding kan je de “FAQ voortgangsrapportage” en “Powerpoint voortgangsrapportage” bekijken in de schoolleidersgroep 

Heb je een vraag vooraf, stuur deze naar susan.vandenheuvel@minocw.nl!  

Technologie en Toepassing - (oude scholen en nieuwe scholen)

Beste pilotschool T&T, 

 

Op dinsdag 12 oktober ontmoeten we elkaar tijdens de landelijke bijeenkomst in Bunnik. Het zal de eerste keer zijn dat alle 50 pilotscholen elkaar fysiek zullen ontmoeten; een thema wat die dag centraal zal staan. In de ochtend zullen we met de T&T scholen starten met het thema ontmoeten met behulp van een posterpresentatie aan andere scholen. Aansluitend zal Gerald van Dijk jullie meenemen in een praktische workshop ontwerpmethodieken. We hopen dat jullie aan het eind van de dag vol ideeën en inspiratie verder kunnen met het vormgeven van het praktijkgerichte programma T&T binnen jullie school. De voorbereiding die we van jullie vragen wordt in de community geplaatst.  

 

We zien jullie graag op 12 oktober, tot dan! 

 

Groet 

Gijs, Mariska en Marieke 

Zorg en Welzijn

Beste PGP-ZW collega’s 

12 oktober zien we elkaar eindelijk live!  

Die dag delen we de eerste ervaringen met het praktijkgerichte programma Z&W en staan stil bij de successen. Wat kunnen we van elkaar kunnen leren om weer een stapje verder te komen in de pilot? 

Er komen twee thema’s aan de orde. We willen nadenken over de organisatie en voorbereiding van collegiale visitaties. En we oefenen samen het vormgeven van realistische opdrachten en waar deze aan moeten voldoen.  

Verder praten we jullie natuurlijk bij over de laatste nieuwtjes en is er voldoende ruimte om jullie vragen te stellen en aan te geven welke ondersteuning nodig is. 

Groet,  

Lyanca en Maaike