Sessies

Pilotgroepsessie licentiegebonden programma's

Beste PGP-licentiegebonden collega’s 

Op 12 oktober is de eerste landelijke bijeenkomst waar we elkaar live kunnen zien.  
We bespreken wat jullie dit schooljaar kunnen verwachten en welke stappen jullie eventueel al kunnen gaan zetten.  

We zien het volgende programma voor ons. We praten jullie bij over de stand van zaken. We bespreken de kern van de praktijkgerichte programma’s in het licentiegebonden deel en vragen daarover jullie feedback. En we denken samen na over passende opdrachten voor de verschillende licentiegebonden programma’s. 

Na deze landelijke bijeenkomst heb je een beter zicht op hoe het praktijkgerichte programma er op jullie scholen uit gaat zien.  

We zien uit naar jullie komst.  

Gijs, Jan, Lyanca, Maaike, Marieke en Rob 

Scholingsaanbod voor docenten licentievrije programma's

14. 00 uur  ‘Bevlogenheid en samenwerking zijn de sleutels voor succes op het Bonhoeffer College’ (plenaire presentatie docenten pilotscholen licentievrije pgp’s)  

Door Wendy Pereira-Smit; een docent ‘met passie voor doceren en innoveren’.  Zij deelt graag haar ervaringen met de vakoverstijgende invoering van de praktijkgerichte programma’s op het Bonhoeffer College in Enschede.    

15.00 uur Keuzeworkshops rond de scholingsthema’s 

Na de plenaire presentatie kunt u kiezen uit verschillende interactieve workshops onder leiding van de trainers van de scholingsgroep én onze gastworkshopleider: 

  1. En nu zelf aan de slag met een praktijkgerichte opdracht! 

  2. Hoe maak je een goede praktijkgerichte opdracht? 

  3. De kwaliteiten van een goed ‘pgp team’. 

  4. Ervaar LOB binnen het praktijkgerichte programma! 

  5. Leren, ontwikkelen en toetsen binnen het pgp; wat is jouw aanpak? 

  6. Van idee naar opdrachtgever. 

Schoolleiders middagprogramma

Onder leiding van Sophie van Hoytema van Superbrainstorm gaan jullie met elkaar in gesprek: vanuit welke visie neem je deel aan de pilots? Wat betekent dat voor de keuzes die je in deze pilot hebt maakt? Pilotscholen maken namelijk heel verschillende keuzes in bijvoorbeeld het aantal vakken of het rooster van leerlingen. Het is interessant om daarover met elkaar in gesprek te gaan. En tot slot de vraag: over welke thema’s moeten we tijdens deze pilot doorpraten? Zo geven we samen sturing aan de invulling van komende schoolleidersbijeenkomsten.