Sessies

De Schoolschrijver als versterking van je leesonderwijs

Stichting De Schoolschrijver helpt  kinderen op de basisschool uit te groeien tot gretige en sterke lezers en schrijvers . Al tien jaar ontwikkelt en verzorgt De Schoolschrijver bewezen effectieve lesprogramma's voor leerlingen en trainingen voor leerkrachten. In alle programma’s is een belangrijke rol weggelegd voor didactisch getrainde kinderboekenschrijvers, oftewel de Schoolschrijvers.

In deze online bijeenkomst legt directeur en oprichter Annemiek Neefjes uit wat de aanpak van De Schoolschrijver precies is en waarom deze leidt tot gemotiveerde en betere lezers. Ook kinderboekenschrijver Ruben Prins schuift aan. Met zijn ruimschootse ervaring als Schoolschrijver, in de klas en als trainer voor leerkrachten en leesconsulenten, geeft hij een kijkje in de praktijk, met uiteraard inspirerende voorbeelden en good practices

Sprekers

  • Annemiek Neefjes
  • Ruben Prins

Verdieping bij Close Reading

Weet jij al wat Close Reading is en werk je er al mee in de klas? Ben je nu op zoek naar hoe je het beste kan differentiëren? Of hoe je tijdens de les kunt werken met formatief evalueren? Meld je dan aan voor deze sessie. In deze sessie worden de kracht van een complexe tekst besproken, hoe je kunt differentiëren en met name hoe je door formatief evalueren toe te passen in je les, je continu het proces van leren monitort.

Sprekers

  • Karin Versloot