Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat winkelwagentjes altijd worden teruggebracht en niet meer rondzwerven? Hoe kan je een waarschuwing krijgen op je smartphone als de wasmachine water lekt? Hoe zorg je ervoor dat de plantjes in de tuin automatisch water krijgen als de grond te droog wordt? Er zijn op deze manier duizenden leuke en zinvolle projecten te verzinnen die kunnen worden opgelost met een microcontroller en allerlei sensoren. 

In het dagelijks leven spelen microcontrollers een zeer belangrijke rol. Het gebruik van deze chips kent zeer veel toepassingen en veel technologische uitdagingen worden opgelost met behulp van microcontrollers. Zowel in de consumenten elektronica: telefoons, wasmachines, stofzuigers, televisies of scheerapparaten; er is bijna geen elektronisch apparaat meer te bedenken waarin deze techniek niet wordt toegepast. Maar ook in Industriële toepassingen worden microcontrollers massaal ingezet. En de komst van Internet of Things en Industry 4.0 heeft het aantal toepassingen voor microcontrollers nog verder vergroot. 

Microcontrollers zijn bij uitstek geschikt om leerlingen van het VMBO TL  kennis te laten maken met technologie. Na een korte introductie van de mogelijkheden met Microcontrollers zullen we een aantal lesmodellen presenteren die op de scholen gebruikt kunnen worden (bijvoorbeeld Bionics4Education en Meclab), en zullen we met de deelnemers hands-on programmeer oefeningen doen met de Arduino set. 

Tijd en locatie

    • zaal 2.08
      vol
    • zaal 2.08
      vol