De letters LIST staan voor: ’Lees Interventieproject voor Scholen met een Totaalaanpak’, door scholen kort vertaald als ‘Lezen IS Top’!

Kwesties die aan bod komen in deze workshop: Welke rollen moet de leerkracht zich eigen maken om de leerlingen zo uit te dagen dat ze gemotiveerde ‘kilometerlezers’ worden? Wat werkt om ook leerlingen die in eerste instantie niet lezen te verleiden tot lezen? Welke kennis en vaardigheden ontwikkelen leerkrachten bij LIST? Hoe motiveer je een team? Hoe motiveer je de leerkrachten? Wat zorgt voor de goede resultaten? En wat werkt er niet?

Ria heeft een tiental scholen begeleid met LIST en inmiddels drie met DENK! Daardoor heeft ze een ruime ervaring hoe scholen LIST en DENK! kunnen implementeren. Ria geeft deze workshop samen met een leerkracht van een LIST-school.

 

Ria Geerse is domeincoördinator Leren bij het Seminarium voor Orthopedagogiek van de Hogeschool Utrecht. Zij is vanuit die functie landelijk LIST-coördinator voor het SVO. Evert Duvivier is leerkracht groep 8 en kartrekker van LIST en DENK van de Vlissingseschoolvereniging