Het ‘wat’ en ‘waarom’ van 21e eeuwse vaardigheden is duidelijk. Maar hoe vul je deze vaardigheden structureel in op school? En wat is de relatie met cultuureducatie? Kortom: hoe geef je vorm en inhoud aan 21e eeuwse vaardigheden met behulp van cultuureducatie?
Om antwoord te geven op deze vraag zijn 15 Limburgse scholen aan de slag gegaan. Universiteit Maastricht dook in de literatuur rondom dit onderwerp en zocht in de praktijk samen met deze scholen naar het antwoord. Het resultaat is gegoten in een onderzoeksrapport. Het werken aan 21e eeuwse vaardigheden in de praktijk vraagt nog om een praktische vertaalslag. Leergemeenschap SIEN heeft deze vertaalslag als speerpunt en opent daarom een 21e eeuw pop up store in lege klaslokalen!
In deze workshop nemen we je mee in de dagelijkse praktijk van een school en ontdekt je wat we in Limburg onder KLOOIEN verstaan.
Johan van den Beucken, directeur Nieuweschool in Panningen is dagelijks bezig met 21e eeuwse vaardigheden in de praktijk. Nieuwe school is een school die bezig is met onderwijs van de 21e eeuw.
Ankie Rutten, directeur Cultuurpad en woordvoerder leergemeenschap SIEN, volgt de ontwikkelingen van de scholen op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden op de voet en is co-ontwerper van de pop up store.