Op onze school – De Regenboog in Schijndel - werken we niet met methodes, maar geven we ons onderwijs vorm door te werken met zelfontwikkelde leerlijnen, in een rijke leeromgeving binnen en buiten school. Ook de methode voor begrijpend lezen hebben we om die reden los gelaten. Liever werken we met rijke teksten die passen bij de leeromgevingen waar we op dat moment met de leerlingen aan werken. Daarom zijn we een aantal jaren geleden overgestapt op de methodiek van Close Reading, waarin je met leerlingen samen grondig verdiept in een uitdagende tekst. We zien dat door de specifieke aanpak van Close Reading de betrokkenheid van de kinderen enorm gegroeid is.

In deze workshop laten we zien hoe wij op onze school hiermee aan de slag zijn gegaan. Wij nemen jullie mee in het proces wat wij hebben doorlopen met ons team om deze aanpak eigen te maken.
Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten we jullie ervaren welke keuzes je maakt om met kinderen dieper in een tekst te duiken.

Tessa van Doorn, Diana Rijkers en Mariëlle Smulders werken alle drie als taalleescoördinatoren op BS De Regenboog in Schijndel. Samen met Marja Schippers (adjunct-directeur) en Mireille Louwers (I.B.-er) vormen ze samen het taalteam van de school.

Tijd en locatie

    • vol