Netwerkdag gericht op taalspecialisten, met presentaties over actueel afgerond en lopend onderzoek naar verschillende aspecten van het (taal)onderwijs op de basisschool.

De dag valt uiteen in twee delen: in de ochtend staan twee plenaire presentaties op het programma. De resultaten van de peiling naar mondelinge taalvaardigheid zullen worden gepresenteerd en daarbij zullen we ons buigen wat deze resultaten betekenen voor ons werk als taalspecialist. Daarna zal Elma Blom een lezing over meertaligheid verzorgen gebaseerd op haar oratie bij de aanvaarding van de leerstoel ‘Language development and multilingualism in family and educational contexts’.  

De middag zal in het teken staan van de producten van het Ontwikkelteam Nederlands. Op 7 mei zullen namelijk de totale opbrengsten van de negen leergebieden online gepresenteerd worden op de website Curriculum.nu, ook die van het leergebied Nederlands. De contouren voor de nieuwe kerndoelen en eindtermen worden daarmee echt zichtbaar.

Vanaf 7 mei volgt nog een laatste lange consultatieperiode, waarin iedereen feedback kan geven op de dan aangevulde, aangescherpte en uitgewerkte bouwstenen. Op de netwerkdag zullen leden van het ontwikkelteam de tussenproducten presenteren en is er uitgebreid de gelegenheid om er met elkaar als taalspecialsten over in gesprek te gaan. De feedback zal teruggekoppeld worden aan het ontwikkelteam!

Kosten voor deze dag zijn €90,- pp. De dag vindt plaats in Congrescentrum Domstad.
(NB. Deelnemers aan het middagprogramma ontvangen een boekenbon, als dank voor het geven van feedback!)
Schrijf u in via de knop 'Aanmelden'. Let op: bij uw inschrijving moet u meteen betalen. Pas na de betaling is uw inschrijving compleet. Kort voor de netwerkdag ontvangt u van ons nog een bevestiging van uw aanmelding.

Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht
030-2927700

Contactpersoon

Lucy Besseler

Tarieven

  • Netwerkdag voor taalspecialisten 16-5-19: € 90

Betaling mogelijk via:

  • iDEAL
  • MasterCard
  • Visa